Hírek

2023-08-23

Az elnyert pályázat keretében megvalósult programjaink.

Gazdaságlátogatást szerveztünk Abára, a Mercsek és Fiai Agrár Kft.-hez, ahol megtekintettük a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatot (sertés), valamint szakmai előadásokat hallottunk a földügyek jogszabályi változásairól, a gazdaságátadás szabályairól, illetve az agrárpolitikai aktualitásokról.

2023-06-30

"A precíziós pályázat megvalósításának tapasztalatai" címmel szerveztünk rendezvényt együttműködésben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával.

A rendezvényen előadást tartott Lantos Gergely, az Agrárminisztérium vezető kormánytanácsosa, a digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések végrehajtásának tapasztalatairól.

Ezt követően kerekasztal beszélgetés keretében megvitatásra kerültek a precíziós pályázat gyakorlati megvalósításának eddig elért eredményei és nehézségei.

2023-06-24

Gazdakörünk gyárlátogatáson vett részt az Agrova Kft. besztereci üzemében, ahol megismerkedtünk a baktériumtörzsek kiválasztásának és tárolásának, valamint szaporításának folyamatával, majd megtekintettük a lombtrágya előállító részleget is. Az üzemlátogatás után szakmai előadást hallottunk Varga Sándor előadásában a különböző baktériumok működéséről. A tanulmányút a Magyar Falu Program támogatásából valósult meg.

2023-03-25
Gazdakörünk 2023. március 24-én szakmai előadásokkal egybekötött vacsoraestet szervezett. Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának egyetemi docense, a mezőgazdaságban felhasználható digitális adatok és információnyerés lehetőségeiről tartott előadást. Ezután Szabó József, az XAG Hungary Kft. képviseletében, az XAG drónok mezőgazdasági gyakorlati tapasztalatait mutatta be, majd dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára, az aktuális agrárszabályozási változásokról beszélt.
2022-10-14

Gazdakörünk 2022. október 14-én közgyűlést tartott, majd szakmai előadásokkal egybekötött ifjú gazda bált szervezett. dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára, a földügyekről és egyéb aktuális jogszabályi változásokról, Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, az új támogatási rendszerről tartott előadást. A bálon a gazdálkodói felajánlásokból tombolasorsolás volt. A felajánlott nyereményeket ezúton is köszönjük a gazdatársaknak! A rendezvényt a Magyar Falu Program támogatta.

2022-09-03

Ifjú gazdáink kiváló teljesítménnyel vettek részt a 2022. szeptember 3-án a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon. Az eseményen való részvételünket a Magyar Falu Program támogatta.

2022-05-06

Az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre 2022. május 6-án gazdaságlátogatást szervezett Nagylókra, Prescher Péter családi gazdaságába. A családi gazdaság bemutatása alatt szó esett a sörárpa termesztésről, a precíziós gazdálkodásról, a forgatás nélküli talajművelésről, valamint a baktériumtrágyázás tapasztalatairól. A sörárpa fajtasor megtekintése után dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára, ismertette a gazdaságátadás aktuális szabályait. A rendezvényt a Magyar Falu Program támogatta.

2022-02-15

Az Ifjú Gazdák főzőcsapata citromos tárkonyos vadragulevest készített a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.

2021-09-03

Gazdalátogatáson mutatkozott be egy családi vállalkozás Abán. A Mercsek család birtokán a gazdatársak mellett ott volt Jakab István a MAGOSZ elnöke is. A rendezvény a Magyar Falu Program támogatásából valósult meg.

2021-07-27

Az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre örömmel vett részt a Magyarok Kenyere Programban, amelyet azzal is szerettünknk kifejezni, hogy a saját logónkkal ellátott zsákokba gyűjtöttük a búzaadományokat. Az, hogy az ünnepélyes búzaösszeöntésen szerepet kaptunk, annak a reménynek, és hitnek köszönhető, hogy a mi generációnk is képes lesz továbbvinni azt az értékrendet, amelyet az idősebb generációtól tanultunk, amely nem csak a gazdálkodáshoz való hozzáállást, de a közösségről való helyes gondolkodást is magában hordozza.