Hírek

2023-03-25
Gazdakörünk 2023. március 24-én szakmai előadásokkal egybekötött vacsoraestet szervezett. Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának egyetemi docense, a mezőgazdaságban felhasználható digitális adatok és információnyerés lehetőségeiről tartott előadást. Ezután Szabó József, az XAG Hungary Kft. képviseletében, az XAG drónok mezőgazdasági gyakorlati tapasztalatait mutatta be, majd dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára, az aktuális agrárszabályozási változásokról beszélt.
2022-10-15

Gazdakörünk 2022. október 14-én közgyűlést tartott, majd szakmai előadásokkal egybekötött ifjú gazda bált szervezett. dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára, a földügyekről és egyéb aktuális jogszabályi változásokról, Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, az új támogatási rendszerről tartott előadást. A bálon a gazdálkodói felajánlásokból tombolasorsolás volt. A felajánlott nyereményeket ezúton is köszönjük a gazdatársaknak! Az eseményt a Magyar Falu Program támogatta.

2022-05-31

Az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre 2022. május 6-án gazdaságlátogatást szervezett Nagylókra, Prescher Péter családi gazdaságába. A családi gazdaság bemutatása alatt szó esett a sörárpa termesztésről, a precíziós gazdálkodásról, a forgatás nélküli talajművelésről, valamint a baktériumtrágyázás tapasztalatairól. A sörárpa fajtasor megtekintése után dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára, ismertette a gazdaságátadás aktuális szabályait.

2022-02-15

Az Ifjú Gazdák főzőcsapata citromos tárkonyos vadragulevest készített a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.

2021-11-17

Gazdalátogatáson mutatkozott be egy családi vállalkozás Abán. A Mercsek család birtokán a gazdatársak mellett ott volt Jakab István a MAGOSZ elnöke is.

2021-07-27

Az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre örömmel vett részt a Magyarok Kenyere Programban, amelyet azzal is szerettünknk kifejezni, hogy a saját logónkkal ellátott zsákokba gyűjtöttük a búzaadományokat. Az, hogy az ünnepélyes búzaösszeöntésen szerepet kaptunk, annak a reménynek, és hitnek köszönhető, hogy a mi generációnk is képes lesz továbbvinni azt az értékrendet, amelyet az idősebb generációtól tanultunk, amely nem csak a gazdálkodáshoz való hozzáállást, de a közösségről való helyes gondolkodást is magában hordozza.

2020-08-15

Gazdaságot látogattak 2020. augusztus 14-én a Lajoskomáromba érkezők. Az eseményt az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre szervezte, első ízben – tudtuk meg Kauserné Szabó Virág elnöktől, aki többedmagával a helyszínen állomásozókat köszöntötte. A borús, esős idő ellenére mintegy kéttucatnyian vettek részt a bemutatón, gépszemlén. A teret Csepregi Attila biztosította, aki a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetőjeként kalauzolta el „birtokán” az érdeklődő gazdatársakat.

 

2020-01-16

2020. január 16-án megalakult az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre.


Az eseményen Jakab István MAGOSZ-elnök és Kiss Norbert Ivó FMGSZ-elnök köszöntötték a jelenlévőket. Kauserné dr. Szabó Virágot gazdaköri elnöknek, Kovács Márkot, Csete Dávidot, Fauszt Zoltánt és Dewathné Molnár Anitát pedig alelnöknek választották meg. Ezután dr. Cseh Tibor, a MAGOSZ szakmai titkára tartott előadást az agráröröklés témakörében.