A Magyar Falu Programból megvalósult rendezvényeink

.

Az elnyert pályázat keretében megvalósult programjaink.

Gazdaságlátogatást szerveztünk Abára, a Mercsek és Fiai Agrár Kft.-hez, ahol megtekintettük a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatot (sertés), valamint szakmai előadásokat hallottunk a földügyek jogszabályi változásairól, a gazdaságátadás szabályairól, illetve az agrárpolitikai aktualitásokról.

Szintén gazdaságlátogatást szerveztünk Nagylókra, a Feri Mezőgazdasági Bt.-hez. Ennek során megismertük a családi gazdaság történetét és működését, így szó esett a precíziós gazdálkodás, a forgatás nélkül talajművelés, valamint a baktériumtrágyázás tapasztalatairól is. Ezután megtekintettük a gazdaság egyik tábláján a sörárpa fajtasort.

Részt vettünk továbbá a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének Ifjú Gazda Tagozata szervezésében Budapesten megrendezésre kerülő ifjú gazda szakmai konferencián, melynek témája a generációváltás volt.

Beneveztünk a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál főzőversenyére, ahol a szakmai előadások mellett lehetőségünk nyílt csapatban együttműködve küzdeni a legjobb vadétel díj elnyeréséért.

Az ősz folyamán szerveztünk egy ifjú gazda bált, amelyen szakmai előadások is elhangzottak az új agrártámogatási rendszerről, a földügyekről, valamint az aktuális agrárpolitikai kérdésekről.

Idén júniusban gyárlátogatáson vettünk részt az Agrova Kft. besztereci üzemében, ahol megismerkedtünk a baktériumtörzsek kiválasztásának és tárolásának, valamint szaporításának folyamatával, majd megtekintettük a lombtrágya előállító részleget is. Az üzemlátogatás után szakmai előadást hallottunk Varga Sándor előadásában a különböző baktériumok működéséről.

Mindezek a programok nagymértékben hozzájárultak a tudásunk bővítéséhez, valamint a közösségünk építéséhez.